Werken in de Cloud met Microsoft Azure

Werken in de Cloud met Microsoft Azure

Werken in de Cloud met Microsoft Azure? Simpel gezegd is cloudcomputing het leveren van computerdiensten via internet. Veel dingen die u dagelijks doet, zijn nu mogelijk in de cloud, zoals e-mail, online bankieren, bestandsopslag, het maken van back-ups, sociale media en zelfs online shoppen. De cloud is populair geworden vanwege de voordelen die aan zowel consumenten als bedrijven worden geboden, waaronder verlaagde kosten, eenvoudigere toegang en een verbeterde betrouwbaarheid.

Hoe gebruiken bedrijven cloudcomputing?

Waarschijnlijk gebruikt u cloudcomputing ook wanneer u aan het werk bent. Net als uw persoonlijke e-mail, bevindt uw zakelijke e-mail zich mogelijk ook in de cloud. Ander zakelijk gebruik van de cloud heeft onder meer betrekking op samenwerking en communicatie, productiviteit, back-ups van bestanden, gegevensanalyses en hulpmiddelen voor softwareontwikkeling.

Veel organisaties maken gebruik van cloudgebaseerde apps via een abonnementsmodel. Dit is kosteneffectief, omdat de organisatie alleen betaalt voor het daadwerkelijke gebruik.

Daarnaast is het handig en houdt het de productiviteit op peil, omdat gebruikers vanaf elk apparaat met internetverbinding toegang hebben tot hun apps en gegevens. Cloudcomputing maakt veel bedrijfsprocessen bovendien betrouwbaarder, aangezien gegevens kunnen worden gespiegeld op meerdere redundante locaties in het netwerk van de cloudprovider.

De cloud biedt gebruikers eenvoudig via het web toegang tot communicatie- en samenwerkingshulpmiddelen, zoals e-mail en agenda’s. Ook apps voor berichten en spraak- en videogesprekken, zoals Skype, maken gebruik van de cloud. Uw berichten en informatie bevinden zich in het netwerk van de serviceprovider, niet op uw persoonlijke apparaat.

Office-hulpprogramma’s (zoals Microsoft Office 365) kunnen ook cloudgebaseerd zijn, waardoor u via internet toegang hebt tot de apps die u het meest gebruikt. U kunt vanaf vrijwel elke locatie met uw document-, presentatie- of spreadsheetsoftware werken. Uw informatie is opgeslagen in de cloud, dus u hoeft niet bang te zijn dat u gegevens kwijtraakt als uw apparaat defect raakt. Veel apps kunnen rechtstreeks vanuit de webbrowser worden uitgevoerd, zonder dat er speciale software hoeft te worden gedownload of ge├»nstalleerd.

Veel geavanceerde zakelijke toepassingen, zoals klantenbeheer, planning van bedrijfsresources en documentbeheer, kunnen ook worden gehuurd bij cloudserviceproviders. Zo bent u zeker van de beschikbaarheid en veiligheid van bedrijfskritieke resources binnen uw organisatie en hebt u eenvoudig via de webbrowser toegang tot deze hulpmiddelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*